Wat is CRM

CRM staat voor Customer Relationship Management. Je kunt het omschrijven als een manier waarop een organisatie relatie en interactie met de klant beheert. Voor veel bedrijven is het dé tool om feeling te houden met de klanten en om processen verder te stroomlijnen. Zo kan er uiteindelijk meer winst gemaakt worden. Het CRM systeem wordt vaak gebruikt voor contactbeheer en salesmanagement en het CRM systeem heeft als doel om zakelijke relaties te verbeteren. CRM kan ook als technologie gebruikt worden. Dan wordt met CRM de software bedoeld die door teams toe te passen is om interactie tussen klant en gebruiker te documenteren, te rapporteren en te analyseren. CRM kun je ook gebruiken als een strategie. Dan geeft het de wijze aan waarop een bedrijf de relatie met de klant vormgeeft.


CRM als proces kun je zien als een systeem waarvoor een onderneming kiest om relaties met de klant te beheren. Als software wordt CRM gebruikt om contactgegevens vast te leggen, net als onder meer e-mailadressen, tickets, websites en de social media kanalen en profielen van de klant. Het belang van goed klantbeheer is essentieel om goede zaken te kunnen doen. Een CRM helpt en ondersteunt je daarbij op de best mogelijke wijze, en maakt vaak ook efficiënter werken goed mogelijk.

Binnen een CRM kun je de contactgegevens opslaan en daarnaast kun je prima automatisch informatie op laten halen over bijvoorbeeld de activiteiten van een onderneming. Dan kan het gaan om specifieke details. Mooi voorbeeld is wel de wijze waarop een klant het liefst communiceert.


We staan altijd voor je klaar

Bruutt is de meest eenvoudige en slimme online oplossing voor CRM, Sales, Project Management & Facturatie Ervaar vandaag nog het gemak van Bruutt en laat uw overtuigen!.

Complete applicatie. Nieuwe apps voor een veilige terugkeer naar de werkplek
- Marcel Lewis

Super geweldig software, wij kunnen ons hele bedrijf ermee runnen
- Bert

Wij zijn van 8 verschillende applicatie over gegaan naar 1. Hierdoor is alles duidelijker en inzichtelijk
- Fred Jansen

Lorem ipsum dolor sit detudzdae amet, rcquisc adipiscing elit. Aenean amet socada commodo sit.
- angela whatson